content top

Polenta: Základní recept

Polenta: Základní recept

S polentou jste se určitě setkali ve zdravé výživě.  Co je polenta? Kdo by nemiloval Itálie? Prosluněnou zemi plnou výborného jídla? Kromě výtečných těstovin nebo pizzy dala světu také polentu. Kukuřičnou kaši bohatou na bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Polenta se podává jako příloha nebo i samostatně s výrazným sýrem gorgonzola. Popíjí se k ní silné víno. Jako příloha se polenta...

Celý článek

Bulgur: Uvařte si výborné recepty

Bulgur: Uvařte si výborné recepty

Skvěle nahradí třeba rýži. Vykouzlíte z něho během chvilky chutnou a zdravou přílohu. Připravit ho můžete na tisíc skvělých způsobů – se zeleninou, s masem nebo nasladko. Už znáte bulgur? Jestli ne, tak vyzkoušejte tyto výborné recepty. Co je to bulgur Bulgur je zdravý. Současně je velmi chutný a snadný na přípravu. Hned několik důvodů, proč se pustit do vaření některých výborných receptů...

Celý článek

Co je tempeh a jak ho připravit?

Co je tempeh a jak ho připravit?

Ve svém jídelníčku si ho oblíbili především vegetariáni a vegani. Tempeh je vítaným zdrojem rostlinných bílkovin a připravit ho můžeme na celou řadu velmi chutných způsobů. Jak se vyrábí tempeh Tempeh (neboli tepme) je vyráběný ze sóji a občas se mu přezdívá „sojový hermelín“. Toto označení získal díky procesu výroby, kdy se podobně jako v případě zrajících sýrů používají při procesu...

Celý článek

Pohanka: Výborné recepty pro vaše zdraví

Pohanka: Výborné recepty pro vaše zdraví

Slaví velký comeback. Pohanka si opět vydobývá své zásadní místo v kuchyni. Je považována za zdravou a chutnou plodinu, kterou využijete při přípravě kaši, polévek nebo hodnotných hlavních jídel. Připravili jsme pro vás výborné recepty z pohanky, které připravíte hravě a s radostí. Pohanku znali naši předci a v kuchyni ji hojně využívali, než ji vytlačila rýže. Příprava pohanky přitom není o...

Celý článek
content top